Kalibrasyon ve Damga Muayene

E-DEVLET (BAMS) ÜZERİNDEN KANTAR DAMGA MUANEYE BAŞVURU NASIL YAPILIR?

 

1)      İlgili İl Müdürlüklerine ait hesap numaralarına her kantar için 2 ayrı ücret yatırınız. (tutarlar kantar kapasitesine ve il merkezi – ilçeye göre değişmektedir)

2)      Dekontlar PDF dosyası olarak bilgisayarınıza alınız.

3)      Linki tıklayınız https://dijitalbakanlik.sanayi.gov.tr/

a)      Hizmetler,

b)      Ölçü ve Ölçü Aletlerinin ilk, periyodik veya stok muayenesi başvurusu,

c)      Hizmete başvur,

d)     E-devlet şifreniz ile giriş yapınız. ( e-devletinizde cep telefonu numaranız ve mail adresiniz kayıtlı olmalıdır),

e)      Başvuru yapacağınız ili seçiniz.

f)       Firma bilgilerinizi doldurunuz. ( şahıs firmaları tc no, şirketler mersis no, resmi kurumlar vergi no yazmalıdır),

g)      Kantarınızın bilgilerini doldurunuz. (cinsi : elektronik baskül) (diğer bilgilere kantar üzerindeki etiketten ulaşabilirsiniz),

h)      Muayene tipini PERİYODİK MUAYENE seçiniz.

a)      PDF dosyası olan dekontları yükleyiniz. ( İlkine yüksek tutar, ikincisine düşük tutarlı dekont, üçüncüsünü boş bırakınız)

b)      Onay kutusunu işaretleyiniz.

c)      KAYDET diyerek işleminizi bitiriniz.

 

EKRANA GELEN TAKİP NUMARASINI NOT ALINIZ.

DAHA SONRA ONAYLANMIŞTIR ŞEKLİNDE CEP TELEFONUNUZA VE MAİL ADRESNİZE MESAJ GELECEKTİR.

SON BAŞVURU TARİHİ 28 ŞUBAT’TIR.

KANTARINIZIN MAUYENESİ İÇİN BİZDEN TEKLİF ALABİLİRSİNİZ.

Detasis A.Ş. ; İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü’ne Beyannamedilekçesinin verilmesi, Fon ücretlerinin yatırılması, Ölçü ayar memurundan randevu alınmasına kadar evraksal işlemleri takip etmektedir.
Taşıt Kantarlarının Damga – Muayene ve Kalibrasyon işlemleri M1 sınıfı etalon kütleler ile (TS EN45501 standartlarında ve 2009/23/AT Otomatik Olmayan Tartı Aletleri yönetmeliğine uygun olarak) yetki belgeli teknik personellerimiz tarafından yapılmaktadır. Müşterilerimize daha iyi ve zamanında hizmet sunabilmek için firmamıza ait (Hidrolik Vinç Düzenekli) Kalibrasyon aracımız bulunmaktadır. Kalibrasyon aracımız, her yıl Makine Mühendisleri Odası
tarafından muayene edilerek Akredite ettirilir.  Kalibrasyon aracımız Vinç Operatör Belgeli uzman personelimiz tarafından kullanılmaktadır.

Periyodik Muayene ve Damgalama

Alım satım işlemlerinde kullanılan tartı aletlerinin güvenliği damga ile sağlanmaktadır. Her türlü ölçü ve tartı aletlerinin periyodik muayene ve damgalama yetkisi 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu gereği, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlükleri’ne ait bulunmaktadır. Bununla birlikte ölçü ve ölçü aletlerinin muayene ve ayar işlemlerinde kanun Bakanlığ’a tamir ve ayar yetki belgesine sahip resmi ve özel kuruluşlara ait laboratuvar, ayar istasyonları ve atölyelerden faydalanma imkanı sağlamıştır. Bu kapsamda şirketimiz; ülke genelinde yayılmış geniş servis ağı, tamir ve ayar yetki belgesine sahip ve nitelikli teknik kadromuz ve tam donanımlı gezici kalibrasyon araçlarımız ile hizmetinizdedir.

 

 

 

Periyodik Muayene Süreleri

Periyodik muayene ve damgalamaya ilişkin süreler ve 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu’nda belirtilmiştir. Ölçü ve Ölçü Aletleri Muayene Yönetmeliği’ne göre alım satım işlerinde kullanılan tartı aletlerinin periyodik muayene süresi iki yıldır. Periyodik muayene başvurusu tartı aletinin üretildiği yılı takip eden ikinci yılın şubat ayının son gününe kadar, bağlı bulunulan Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne dilekçe ile yapılmaktadır. Beyanname verme süresinde beyanname vermeyenlere 3516 sayılı ölçüler ve ayar kanunun 14. ve 15. maddeleri gereği idari ve cezai işlem uygulanmaktadır.

 

 

 

Periyodik Muayene Başvuru dilekçesi

doc-25